PERSOONLIJKE COACHING

 

'Saga Interproject biedt persoonlijke coaching op maat, waarbij de professional zijn eigen coach kan kiezen en op welk gebied hij of zij gecoacht wil worden.'

 

 

Enkele voorbeelden daarvan zijn:

* Coaching op pedagogische of didactische vaardigheden 

* Ter ondersteuning naast de training In Balans voor de Klas 

*  Persoonlijke coaching op verschillende levensgebieden, competentieversterking, emotionele of fysieke klachten, vitaliteit, loopbaan of re-integratie tijdens of na ziekte. 

 

VITALITEITSTRAJECT

Saga Interproject biedt een intensief individueel begeleidingstraject aan om te kunnen werken aan je vitaliteit of herstel als je al burn-out bent. De behandelingsduur hangt af van de tijd dat je hier al rond loopt en de ernst van je klachten. Hoewel het herstel vooral in de eerste maanden plaatsvindt, duurt het meestal tussen een half jaar en een jaar voor er sprake is van volledige herstel. Vaak kun je in het begin een tijdje niet werken, maar vaak zitten mensen al ziek thuis als ze dit lezen.

 

Tijdens het traject brengen wij de kwaliteit in je levensgebieden in kaart. Daarnaast gaan we na wat de oorzaken van je overbelasting zijn. Zodra het mogelijk is wordt direct begonnen met het werken aan je energieherstel en revitalisering. In het begin hoef je bijna niets te doen, je krijgt ondersteuning bij het leren ontspannen, herstellen en revitaliseren.

 

Als je weer meer energie hebt gaan we het programma in overleg uitbreiden naar meer inspannende activiteiten, zodat je vitaliteit weer toeneemt. Daarna maken we een plan voor het oppakken van je oude (of nieuwe) activiteiten en werkzaamheden.

 

Een van de belangrijkste aandachtspunten is de oorzaken van je burn-out te ontdekken en wat je daar aan kunt doen. Door aan deze oorzaken te werken wordt ook herhaling voorkomen. Veelal spelen onverwerkte emoties onbewust een rol.

 

Vaak zullen de klachten in je werk tot uiting komen waardoor tijdelijk niet meer of minder werken gewenst en noodzakelijk is. Een en ander kan het beste in overleg met je werkgever plaatsvinden. Burn-out is een werk gerelateerde ziekte en de werkgever is daar mede verantwoordelijkheid voor en heeft veel baat bij meewerken aan jouw vitaliteit en/of herstel.