Samen met een groep betrokken jongeren hebben wij in nagedacht over wat jongeren nodig hebben. ALs resultaat zijn wij in 2028 gestart met het opzetten van de Academy 4 Life Skills voor jongeren zonder startkwalificatie of afgeronde beroepsopleiding.

Centraal in de Academy 4LifeSkills staan de workshops Persoonlijk Leiderschap 'dromen, doelen en keuzes maken',  gebaseerd op Coaching Ourselves, een methode ontwikkeld door Phil LeNir en prof. Henry Mintzberg. De methode is ontwikkeld voor managers en met toestemming van Coaching Ourselves door ons toegepast voor (en door) jongeren. 

De Academy 4 Life Skills biedt jongeren de mogelijkheid om eigen talenten te benutten en te ontdekken waardoor ze hun eigen mogelijkheden kunnen vergroten.  Dit gebeurt op een manier die anders is dan in het 'gewone' onderwijs. 

Jongeren zijn hier niet de leerling die luistert naar de docent. In de Academy 4 Life Skills zijn de jongeren elkaars docent en bepalen zij aan de hand van verschillende thema's wat ze willen leren, met en van elkaar.  Daardoor ontwikkelen ze mee aan de Academy.

Sinds 2021 biedt de Academy4LifeSkills jongeren de mogelijkheid om een project voor Maatschappelijke Diensttijd te doen. 

Voor meer informatie zie www.academy4lifeskills.nl