Home » Visie

Visie

Onze pedagogische visie

Onze kinderen brengen heel wat uren (en jaren) door op school, misschien wel meer dan dat ze tijd met hun ouders doorbrengen. Wat zijn de uitdagingen voor de huidige generatie die opgroeit in een wereld waar kennis binnen een minuut binnen handbereik is, sociale contacten grotendeels online plaatsvinden, een diploma niet meer onderscheidend is en waar technische ontwikkelen razendsnel gaan.

Wat we kinderen en jongeren  mee zouden willen geven is, naast kennis over de wereld, taal en rekenen, kennis over hoe je als mens in elkaar zit, vaardigheden hoe je je gelukkig kunt voelen, je talent kunt benutten, verantwoordelijkheid kunt nemen  en op positieve wijze relaties kunt onderhouden.

 

Om je optimaal te kunnen ontwikkelen is het belangrijk dat je je gezien en gehoord voelt, plezier hebt in leren en ervaart dat je samen bent. Daarnaast is het belangrijk dat je je eigenheid kunt behouden en geprikkeld wordt om al je capaciteiten en talenten te ontwikkelen.

Betrokkenheid bij de materie en het proces, vergroot het plezier in het leren, geeft misschien zelfs het gevoel dat je niet bezig bent met leren maar met spelen. Leren van en met leeftijdsgenoten vergroot het plezier en het gevoel van ergens bij horen, waardoor je geïnspireerd wordt en boven jezelf uit kunt stijgen. Dit vraagt een omgeving waarin kinderen en jongeren worden uitgenodigd om nieuwsgierig te zijn en zich betrokken voelen bij hun omgeving en leerproces. De sleutel tot deze ontwikkeling is de professional.