“Thoughtful reflection on natural experience, in the light of conceptual ideas is the most powerful tool we have for (management) learning.” - Henry Mintzberg

 

 

Coaching Ourselves is ontwikkeld door professor Henry Mintzberg en Phil LeNir om leiderschapscapaciteit te ontwikkelen en de prestaties van de organisatie te verbeteren. De leerbenadering betreft reflectie en dialoog in kleine groepen (d.w.z. peer-learning / peer-coaching). Coaching Ourselves wordt reeds toegepast door meer dan 20.000 managers per jaar, in 8 talen.

 

Stichting Saga Interproject heeft met Mireille Jansma, die samen met Prof Mintzberg en Phil LeNir,  Coaching Ourselves heeft geïntroduceerd en toegepast voor de businessschool van ING, de methode mede aangepast voor jongeren.


De coaching sessie
De bouwsteen van een Coaching Ourselves-programma is de sessie van 90 minuten voor een kleine groep. Elke sessie wordt begeleid door een Coaching Ourselves-Topic zoals reflectie, tijd voor dialoog, talent management, etc. Deze topics bevatten inhoud en vragen om de discussie te focussen op dagelijkse ervaringen en acties om de prestaties te verbeteren en leiderschap te versterken.

 

Coaching Ourselves is ontworpen om zelfsturend te zijn.  Dit maakt een transformatie- of veranderingsprogramma mogelijk door middel van grote aantallen gerichte discussies in kleine groepen. waardoor prestaties verbeteren en persoonlijke groei en samenwerkend leren wordt bevorderd.

 

https://coachingourselves.com/