Home » Vitale Professionals

Vitale professionals

Veel mensen hebben zich onbewust afgekeerd van de wijsheid van hun lichaam. In plaats het voelen van alle zintuigen, zijn we vervreemd geraakt van ons lichaam. Vaak kiezen we ervoor om de boodschappen die ons lichaam ons geeft te negeren, of we luisteren er niet naar. (Opnieuw) leren luisteren naar wat je lichaam je te vertellen heeft, geeft toegang tot je kern, tot je essentie.

 

We zitten te veel in ons hoofd. Dit gebeurt automatisch en vaak zijn we ons er niet eens van bewust. Veel werk is kantoor- en computerwerk  geworden en ‘ontspannen’ doen  we met  Facebook of Twitter. Daarnaast draaien onze hersenen op volle toeren om werk, gezin en hobby’s te combineren.  Daardoor raken we de verbinding met ons lichaam kwijt.  We leven in ons  hoofd  en hebben weinig contact met het lichaam. En juist die lichaamsverbinding is zo belangrijk om je vitaal te voelen. Wanneer je een goed contact hebt met je lichaam weet je automatisch welke keuzes voor jou de juiste zijn. Je lichaam geeft alles aan, je hoeft er alleen maar naar te luisteren. Je goed voelen in je lichaam = je lichaam goed voelen.

We doen ons best om alle ballen hoog te houden, maar verliezen soms de grond onder de voeten.  De huidige manier van leven is er een met weinig aarding. Het denken kan ons volledig in beslag nemen, wat stress in de hand werkt. Bij stress gaat het lichaam zich aanspannen. Met als gevolg: pijnlijke spieren in rug en nek, een zwaar hoofd, of hoofdpijn. Op het moment dat we volledig in beslag worden genomen door het denken, zit onze energie ook daar… in het hoofd. Energie  gaat daar waar de aandacht naartoe gaat.

 

Saga Interproject biedt trainingen en coachingstrajecten aan, waarbij de nadruk ligt op bewustwording, verbinding tussen lichaam en geest en het versterken van je eigen kracht en vitaliteit en het omgaan met je emoties. Hierdoor zit je als professional zowel op je werk als privé beter in je vel, ervaar je meer vitaliteit en energie in je leven en kun je daardoor meer uit het leven halen.

 

  

Voor de trainingen kunnen onderwijsprofessionals gebruik maken van het lerarenbudget uit de CAO of de Amsterdamse lerarenbeurs PO en VO

interesse? Stel je vraag of geef je hieronder op!